







MoreThanAJob ToT Workshop

Final Agenda



Dates: 04-05-07.01.2021

Time: 11.30-16.30 (Athens Local Time)

MoreThanAJob Selected Best Practices (Modules)

- ✓ Establishing and Strengthening the Capacity of Social Enterprises
- ✓ Support Innovation and Entrepreneurship

ToT Workshop Expected Outcomes

- ✓ Explain concepts to their local actors at various levels.
- ✓ Select the appropriate tools that can be used for each specific context (inspired from case studies and informed by methods).
- ✓ Implement better and more inclusive ways for the inclusion of the unemployed (including refugees and uneducated) in the work and education system in their territories (identifying challenges, opportunities and solutions).
- ✓ Create a network of practitioners to promote peer to peer learning.

04.01.2021 Day I: Sketching the Social and Solidarity Economy Canvas (Duration 5 hrs incl. 30 min break)

11.30 - 11.40: Welcome: EUROTRAINING | Duration 10 min

11.40 - 12.00: *Project Presentation: ANNU* | Duration 20 min

12.00 - 13.00: Session 1: Social and Solidarity Economy: An Overview | Duration 1hr

13.00 - 14.00: Session 2: Skills for Social Entrepreneurs | Duration 1hr

14.00 - 14.30: Break | Duration 30 min

14.30 - 15.00: Discussion of Sessions 1 & 2 | Duration 30 min

15.00 - 16.00: Thematic Workshop I: Activities for Participants | Duration 1hr

15.40 - 16.00: Discussion of Workshop I & Closing Remarks | Duration 30 min

ENI CBC Mediterranean Sea Basin" Programme – MoreThanAJob Project: Reinforcing social and solidarity economy for the unemployed, uneducated and refugees









05.01.2021 Day II: Creating an Entrepreneurial and Innovative Ground (Duration 5 hrs incl. 30 min break)

11.30 - 11.40: Welcome: EUROTRAINING | Duration 10 min

11.40 - 12.00: Sum up of the 1st Day: EUROTRAINING | Duration 20 min

12.00 - 13.00: Session 3: Entrepreneurship and Innovation: An Introduction | Duration 1hr

13.00 - 14.00: Session 4: Entrepreneurial Skills and Tools | Duration 1hr

14.00 - 14.30: Break | Duration 30 min

14.30 - 15.00: Discussion of Sessions 3 & 4 | Duration 30 min

15.00 - 16.00: Thematic Workshop II: Activities for Participants | Duration 1hr

16.00 - 16.30: Discussion of Workshop II & Closing Remarks | Duration 30 min

07.01.2021 | Day III: Specific Skills and Goals (Duration 5 hrs incl. 30 min break)

11.30 - 11.40: Welcome: EUROTRAINING | Duration 10 min

11.40 - 12.00: Sum up of the 2nd Day: EUROTRAINING | Duration 20 min

12.00 – 13.00: Session 5: From Business Plan to Business Model: Putting Value in the Spotlight | Duration 1hr

13.00 - 14.00: Session 6: Social Inclusion and Vulnerable Groups: Matching the Needs | Duration 1hr

14.00 - 14.30: Break | Duration 30 min

14.30 - 15.00: Discussion of Sessions 5 & 6 | Duration 30 min

15.00 - 16.00: Thematic Workshop III: Activities for Participants | Duration 1hr

16.00 - 16.30: Discussion of Workshop III & Closing Remarks | Duration 30 min







